Psychotherapie Franeker
Jeroen M. Scholtes
Klinisch psycholoog / psychotherapeut

Gezondheidscentrum Het Want
Het Want 10
8801 PV Franeker

06-42971013
0517-712196
info@psychotherapiefraneker.nl

'Voor houvast en groei'

Wie ben ik?

Jeroen Scholtes, Klinisch Psycholoog & Psychotherapeut
1963 geboren te Den Haag

Vanaf 1992 ben ik als praktiserend psycholoog actief in de geestelijke gezondheidszorg. Op allerlei manieren en plekken ben ik hiermee in aanraking geweest: o.a. werkend op psychiatrische instellingen, op poliklinieken en in deeltijdbehandelingen. Uiteindelijk zijn twee opleidingen erg belangrijk geweest, die tot psychotherapeut en vervolgens die tot klinisch psycholoog. 

Sinds 1996 woon ik in Friesland en ik voel mij hier gehecht. Ik heb de eerste tien jaar gewerkt bij de GGz-Friesland. Hier heb ik goed vervolg kunnen geven aan mijn opleiding tot groepstherapeut, maar ik heb ook veel individuele therapie gegeven. Gaandeweg heb ik mij kunnen bekwamen in het uitvoeren van psychologisch onderzoek en het werken met psychologische tests. 
In deze tijd is ook mijn eerste kennismaking met Gezondheidscentrum Het Want geweest. Ik heb daar in 2006 voor een dag in de week namens de GGz kortdurende behandelingen uitgevoerd. 

Als psycholoog vind ik het belangrijk om naast klacht- of doelgericht te werken ook acht te slaan op iemands persoonlijke ontwikkeling. Het (haast vanzelfsprekende) belang van persoonlijke ontwikkeling is vanuit mijn opleiding ingegeven, maar ik herken dit ook vaak terug in wat mijn klanten over zichzelf vertellen. Het minder worden van klachten gaat namelijk vaak samen met persoonlijke ontwikkeling. 

Iedereen heeft een eigen stijl van omgaan met en verwerken van prikkels en informatie. Vanuit mijn belangstelling voor autisme en AD(H)D ben ik hierop veel accent gaan leggen. Hierom heb ik van 2007 tot 2014 in Leeuwarden voor MoleMann Mental Health (voorheen: Expertise Centrum Ontwikkelingsstoornissen MoleMann) gewerkt. 

Mijn eigen praktijk wil ik echter openstellen voor een algemene doelgroep. Vanaf 1 december 2014 werk ik volledig zelfstandig. 

Bekijk hier mijn Curriculum Vitae

Psychotherapie Franeker
Jeroen M. Scholtes
Klinisch psycholoog / psychotherapeut

Gezondheidscentrum Het Want Het Want 10
8801 PV Franeker

tel: 06-42971013
fax: 0517-712196
info@psychotherapiefraneker.nl

'Voor houvast en groei'
©2023 Psychotherapie Franeker | Website: WIE internet & vormgeving